Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шутановац се ругао јелима са југа Србије

rssBookmark and Share

06.01.2012. Извор: Курир

"СНС коалиција као јело с југа"

Верујем да СНС и њихови сарадници или савезници оличени у разноразним контроверзним ликовима не могу да воде Србију ка модернизацији, каже Драган Шутановац.

Шутановац се ругао јелима са југа Србије

Министар одбране и потпредседник ДС-а је у интервјуу за Курир искључио могућност постизборне коалиције са напредњацима, рекавши да су "Николић, Илић, Карић, Вучић и Вулин, подржани од Зукорлића и ликова с потерница, лакше се могу описати као неко јело с југа Србије него као партнер или политичка алтернатива".

"СНС представља скуп људи којима је једини циљ да дођу на власт, свако из свог разлога. Својим досадашњим активностима ни на који начин нису показали да деле вредносне оријентације модерне Србије. Бити Европљанин, а не гласати ни за један закон који Србији омогућава да се приближи ЕУ указује на манипулацију и лицемерје. Грађани Србије на изборима то врло јасно препознају", казао је Шутановац за Курир.

На питање да прокоментqарише изјаву лидера СНС-а Томислава Николића који је рекао да нијепозван да разговара о Косову, Шутановац је одговорио да је Николић, од свих актуелних политичара најодговорнији за стање на Косову током 90-их година, као и да се до данас се није одрекао своје изворне политике, која нас је довела у стање у којем се налазимо.

Министар одбране је рекао и да, као одгооран човек, размишља о одласку у опозицију, али да објективно не очекује да ће се тако нешто десити, "уколико ДС не направи кардиналне грешке, а највећа би била да дозволи да СНС завлада Србијом".

 


#   Драган Шутановац
@SutanovacDragan @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима