Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Васић: Пирот највеће градилиште у Србији

rssBookmark and Share

Пирот 26.02.2014.

Владан Васић рекао да је Пирот највеће градилиште у Србији. Осим инвестиоције у Коридор 10, потпредседник УРС-а говорио и о новим пројектима у Индустријској зони града.

Васић: Пирот највеће градилиште у Србији

Потпредседник УРС-а и председник општине Пирот Владан Васић на данашњој конференцији за новинаре у седишту УРС-а у Пироту изјавио је да је Пирот тренутно највеће градилиште у Србији.

Подсетио је да се у Пироту тренутно реализује велика инвестиција као што је Коридор 10, која је вредна 500 милиона евра и на којој ради око 600 Пироћанаца, што директно ангажованих, што грађевинске оперативе која опслужује Коридор 10.

"Ако погледате Индустријску зону, у њој компанија "Д компани" из Бабушнице гради фабрику која ће запослити 100 људи, скелети те фабрике вредне око два милиона евра се већ виде", додао је Васић.

Међу успешнима он је навео и "Меркатус текстил", који је, како је прецизирао, до скора имао 100 радника, а сада већ 180 и ради искључиво за извоз, као и хладњачу у коју је уложено два милиона евра и има 200 запослених.

Васић је посебно издвојио компанију "Тигар тајерс", истакавши да је реч о инвестицији од 200 милиона евра која превазилази значај региона и подсетио да је он био један од потписника уговора за "Тигар тајерс", који како је додао "својатају сви у Србији као свој успех".

"Позивам вас да питате руководство "Тигар тајерса" да ли би лопату бетона уградили да није било локалне самоуправе", рекао је потпредседник УРС-а.


#   Пирот   УРС   избори   Владан Васић   избори 2014   коридор 10   председник општине
@regionisrbije @kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима