Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vasić: Pirot najveće gradilište u Srbiji

rssBookmark and Share

Pirot 26.02.2014.

Vladan Vasić rekao da je Pirot najveće gradilište u Srbiji. Osim investiocije u Koridor 10, potpredsednik URS-a govorio i o novim projektima u Industrijskoj zoni grada.

Vasić: Pirot najveće gradilište u Srbiji

Potpredsednik URS-a i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu URS-a u Pirotu izjavio je da je Pirot trenutno najveće gradilište u Srbiji.

Podsetio je da se u Pirotu trenutno realizuje velika investicija kao što je Koridor 10, koja je vredna 500 miliona evra i na kojoj radi oko 600 Piroćanaca, što direktno angažovanih, što građevinske operative koja opslužuje Koridor 10.

"Ako pogledate Industrijsku zonu, u njoj kompanija "D kompani" iz Babušnice gradi fabriku koja će zaposliti 100 ljudi, skeleti te fabrike vredne oko dva miliona evra se već vide", dodao je Vasić.

Među uspešnima on je naveo i "Merkatus tekstil", koji je, kako je precizirao, do skora imao 100 radnika, a sada već 180 i radi isključivo za izvoz, kao i hladnjaču u koju je uloženo dva miliona evra i ima 200 zaposlenih.

Vasić je posebno izdvojio kompaniju "Tigar tajers", istakavši da je reč o investiciji od 200 miliona evra koja prevazilazi značaj regiona i podsetio da je on bio jedan od potpisnika ugovora za "Tigar tajers", koji kako je dodao "svojataju svi u Srbiji kao svoj uspeh".

"Pozivam vas da pitate rukovodstvo "Tigar tajersa" da li bi lopatu betona ugradili da nije bilo lokalne samouprave", rekao je potpredsednik URS-a.


#   Pirot   URS   izbori   Vladan Vasić   izbori 2014   koridor 10   predsednik opštine
@regionisrbije @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima