Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ви моралне громаде из покрета „Двери“!

rssBookmark and Share

22.02.2013. Стефан Радовић

Општински одбро Либерално демократске странке у Лексовцу издало је саопштење под насловом „Хипокризија или како упропастити добру идеју“, а поводом предлога лесковачких Двери да се законом заштите породице у Србији од банкротства и дужничког ропства.

Саопштење које потписује повереник ЛДП-а Ненад Здравковић преносимо у целини:

Ви моралне громаде из покрета „Двери“!

„Не можемо а да се не осврнемо на јучерашње саопштење покрета „ДВЕРИ“, које потписује њихов председник Предраг Стојановић, који је иначе, директор филијале Uni credit банке у Лесковцу. Не схватамо да ли он стоји иза саопштења, и ако стоји, није ли он подвојена личност?

Опште је познато да су банкари у целом свету означени као главни кривци за Велику светску економску кризу, која траје од 2008. године и никако јој се не назире крај, јер су преценивши хипотеке утицали на невероватно велике цене некретнина и тиме повећавали новчану (кредитну) масу. A када је мехур од сапунице пукао, они покушавају да на све могуће начине сачувају привилегије апелујући на штедњу, буџетску равнотежу, штедњу на свим нивоима! При томе никако не говоре о висини својих провизија, бонуса, употреби службених аутомобила и привилегија о којима ми, обични људи, можемо само да сањамо!

Питајте било ког банкара, колика му је плата, колики су му бонуси и тринаеста плата, колики је износ његовог менаџерског уговора и наићи ћете на ЗИД ћутања, јер, то је, свакако пословна тајна, није политика банке да даје такве информације! А одакле такве привилегије? Па нормално, од народних пара!

Па немојте да нас лечите, молимо вас, јер, да ви нисте радили то што сте радили, лек нам не би ни био потребан! Кажете да људе у Србији треба заштитити од губитка имовине и радних места, а ви сте то проузроковали енормним каматама, које нигде у модерном свету нису забележене, и још вам је мало. Да ли Ви у преподневним часовима глумите стрoгог директора банке, који народу дере кожу с леђа високим каматама, а у поподневним показујуте правог себе, нападајући све у Држави због сиромаштва народа, чему сте ви један од главних узрока? Ако је тако, будите права особа (она поподневна) па смањите камате, укините привилегије о којима обични људи само сањају, па онда држите јавне часове етике, ВИ МОРАЛНЕ ГРОМАДЕ из покрета „Двери“!


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима