Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vi moralne gromade iz pokreta „Dveri“!

rssBookmark and Share

22.02.2013. Stefan Radović

Opštinski odbro Liberalno demokratske stranke u Leksovcu izdalo je saopštenje pod naslovom „Hipokrizija ili kako upropastiti dobru ideju“, a povodom predloga leskovačkih Dveri da se zakonom zaštite porodice u Srbiji od bankrotstva i dužničkog ropstva.

Saopštenje koje potpisuje poverenik LDP-a Nenad Zdravković prenosimo u celini:

Vi moralne gromade iz pokreta „Dveri“!

„Ne možemo a da se ne osvrnemo na jučerašnje saopštenje pokreta „DVERI“, koje potpisuje njihov predsednik Predrag Stojanović, koji je inače, direktor filijale Uni credit banke u Leskovcu. Ne shvatamo da li on stoji iza saopštenja, i ako stoji, nije li on podvojena ličnost?

Opšte je poznato da su bankari u celom svetu označeni kao glavni krivci za Veliku svetsku ekonomsku krizu, koja traje od 2008. godine i nikako joj se ne nazire kraj, jer su precenivši hipoteke uticali na neverovatno velike cene nekretnina i time povećavali novčanu (kreditnu) masu. A kada je mehur od sapunice pukao, oni pokušavaju da na sve moguće načine sačuvaju privilegije apelujući na štednju, budžetsku ravnotežu, štednju na svim nivoima! Pri tome nikako ne govore o visini svojih provizija, bonusa, upotrebi službenih automobila i privilegija o kojima mi, obični ljudi, možemo samo da sanjamo!

Pitajte bilo kog bankara, kolika mu je plata, koliki su mu bonusi i trinaesta plata, koliki je iznos njegovog menadžerskog ugovora i naići ćete na ZID ćutanja, jer, to je, svakako poslovna tajna, nije politika banke da daje takve informacije! A odakle takve privilegije? Pa normalno, od narodnih para!

Pa nemojte da nas lečite, molimo vas, jer, da vi niste radili to što ste radili, lek nam ne bi ni bio potreban! Kažete da ljude u Srbiji treba zaštititi od gubitka imovine i radnih mesta, a vi ste to prouzrokovali enormnim kamatama, koje nigde u modernom svetu nisu zabeležene, i još vam je malo. Da li Vi u prepodnevnim časovima glumite strogog direktora banke, koji narodu dere kožu s leđa visokim kamatama, a u popodnevnim pokazujute pravog sebe, napadajući sve u Državi zbog siromaštva naroda, čemu ste vi jedan od glavnih uzroka? Ako je tako, budite prava osoba (ona popodnevna) pa smanjite kamate, ukinite privilegije o kojima obični ljudi samo sanjaju, pa onda držite javne časove etike, VI MORALNE GROMADE iz pokreta „Dveri“!


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima