Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власт у Врању формирају СПС и СНС

rssBookmark and Share

05.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Нову градску власт у Врању ће чинити коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске напредне странке (СНС) са укупно 35 од 65 одборничких места, рекао је јутрос Танјугу лидер врањских социјалиста Зоран Антић.

Власт у Врању формирају СПС и СНС

„То је резултат вишенедељних, морам рећи напорних, чак исцрпљујућих преговора. Нову локалну власт циниће наша коалиција са 21 и коалиција окупљена око СНС са 14 мандата“, рекао је Антић уочи данашње конститутивне седнице локалног парламента.

Опозицију у градском парламенту наредне четири године чиниће Демократска странка са 14, Уједињени региони Србије са 11 и Демократска странка Србије са пет мандата.

Он је најавио и да ће највиши локални представници СПС-а и СНС-а пре седнице Скупштине града Врања о томе потписати начелан споразум, који ће наредних дана бити дограђен.

Тако ће данас одборницима Скупштине града Врања најпре бити предложено да за председника Скупштине изаберу доктора ветерине Дејана Тричковића (СНС), а за његовог заменика дипломираног политиколога Синишу Митица (СПС).

Нова скупштинска већина ће потом за новог председника града Врања изабрати политиколога Зорана Антића (СПС), досадашњег заменика председника Скупштине града, а за његовог заменика дипломираног инжењера пољопривреде Бојану Величков (СНС).

Данас ће бити и изабрано и 11чланова новог Градког већа у које ће ући седам представника социјалиста и четири напредњака.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима