Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlast u Vranju formiraju SPS i SNS

rssBookmark and Share

05.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Novu gradsku vlast u Vranju će činiti koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) sa ukupno 35 od 65 odborničkih mesta, rekao je jutros Tanjugu lider vranjskih socijalista Zoran Antić.

Vlast u Vranju formiraju SPS i SNS

„To je rezultat višenedeljnih, moram reći napornih, čak iscrpljujućih pregovora. Novu lokalnu vlast ciniće naša koalicija sa 21 i koalicija okupljena oko SNS sa 14 mandata“, rekao je Antić uoči današnje konstitutivne sednice lokalnog parlamenta.

Opoziciju u gradskom parlamentu naredne četiri godine činiće Demokratska stranka sa 14, Ujedinjeni regioni Srbije sa 11 i Demokratska stranka Srbije sa pet mandata.

On je najavio i da će najviši lokalni predstavnici SPS-a i SNS-a pre sednice Skupštine grada Vranja o tome potpisati načelan sporazum, koji će narednih dana biti dograđen.

Tako će danas odbornicima Skupštine grada Vranja najpre biti predloženo da za predsednika Skupštine izaberu doktora veterine Dejana Tričkovića (SNS), a za njegovog zamenika diplomiranog politikologa Sinišu Mitica (SPS).

Nova skupštinska većina će potom za novog predsednika grada Vranja izabrati politikologa Zorana Antića (SPS), dosadašnjeg zamenika predsednika Skupštine grada, a za njegovog zamenika diplomiranog inženjera poljoprivrede Bojanu Veličkov (SNS).

Danas će biti i izabrano i 11članova novog Gradkog veća u koje će ući sedam predstavnika socijalista i četiri naprednjaka.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima