Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Одлука о изборима у наредних месец дана

Bookmark and Share

30.08.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да би у наредних месец дана требало да донесе одлуке о одржавању превремених парламентарних избора.

Фото: НСПМ
Фото: НСПМ

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да би у наредних месец дана требало да донесе одлуке о одржавању превремених парламентарних избора.  

Премијер је у интервјуу за Прес онлајн у Републици Српској рекао да одлука о превременим парламентарним изборима још није донета, а на питање ко треба да је донесе, он каже:  

“Ја, у консултацијама са председником Републике, члановима владе и својим сарадницима из руководства СНС-а”.  

С једне стране, додао је, увек је добро проверавати изборну вољу грађана. То је суштина демократије. 

На другој страни, каже, лоше је то што би се ми шест месеци бавили изборима, што би Србија била паралисана предизборном кампањом и преговорима о формирању нове владе.  

Као лидер СНС би најрадије услишио жеље опозиције, јер му је, како каже, досадило да сваки дан слуша како траже изборе, а зна да бога моле да их не буде.  

“Плаше их се. Откако сам поменуо могућност одржавања превремених избора, ухватила их је паника, постали су нервозни. Ја им пружам шансу да ме победе, а они опет нису задовољни”, навео је премијер. 

На питање ко ће превагнути у доношењу одлуке о томе да ли ће избора бити, председник владе или председник напредњака, Вучић каже да ће превагнути процена шта је у најбољем интересу Србије. 


#   Александар Вучић   избори     политичке странке
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима