Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Odluka o izborima u narednih mesec dana

Bookmark and Share

30.08.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi u narednih mesec dana trebalo da donese odluke o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Foto: NSPM
Foto: NSPM

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi u narednih mesec dana trebalo da donese odluke o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora.  

Premijer je u intervjuu za Pres onlajn u Republici Srpskoj rekao da odluka o prevremenim parlamentarnim izborima još nije doneta, a na pitanje ko treba da je donese, on kaže:  

“Ja, u konsultacijama sa predsednikom Republike, članovima vlade i svojim saradnicima iz rukovodstva SNS-a”.  

S jedne strane, dodao je, uvek je dobro proveravati izbornu volju građana. To je suština demokratije. 

Na drugoj strani, kaže, loše je to što bi se mi šest meseci bavili izborima, što bi Srbija bila paralisana predizbornom kampanjom i pregovorima o formiranju nove vlade.  

Kao lider SNS bi najradije uslišio želje opozicije, jer mu je, kako kaže, dosadilo da svaki dan sluša kako traže izbore, a zna da boga mole da ih ne bude.  

“Plaše ih se. Otkako sam pomenuo mogućnost održavanja prevremenih izbora, uhvatila ih je panika, postali su nervozni. Ja im pružam šansu da me pobede, a oni opet nisu zadovoljni”, naveo je premijer. 

Na pitanje ko će prevagnuti u donošenju odluke o tome da li će izbora biti, predsednik vlade ili predsednik naprednjaka, Vučić kaže da će prevagnuti procena šta je u najboljem interesu Srbije. 


#   Aleksandar Vučić   izbori     političke stranke
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima