Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић почасни грађанин Сврљига, део социјалиста против

rssBookmark and Share

Сврљиг 02.05.2017. Сврљишке новине, Јужна Србија Инфо

Одборници Скупштине општине Сврљиг великом већином подржали су предлог Комисије за избор и именовања, награде и јавна признања да Повеља почасног грађанина ове године припадне актуелном премијеру Србије и новоизабраном председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Међутим, и поред велике већине која је подржала ову одлуку, имало је и оних који је не подржавају, а о таквом ставу јавно се изјаснио Лазар Вукадиновић (СПС).

Лазар Вукадиновић (СПС), фото: М.М. Сврљишке новине

 - Повеља почасног грађанина општине Сврљиг додељује се грађанима, односно појединцима за дела која су доприносила и доприносе јачању угледа општине и за дела која остају у сталној баштини општине као трајна вредност. Мене интересује на основу којих критеријума је Александар Вучић предложен да добије Повељу почаног грађанина и која је то трајна баштина коју је он Сврљигу оставио. Мене баш интересује. Човек је два пута био у Сврљигу, нека обећања дао, то је баштина, да ли је трајна – не знам. Можда је трајна баштина и то када је био у селу Преконога па су његови телохранитељи испретурали кућу коју је посетио, можда је то трајна баштина, ја не знам, рекао је млади социјалиста Вукадиновић.

Милија Милетић каже да у СПС-у постоје две фракције и да овакав говор Лазара Вукадиновића није изненађујући.

Одборник Милија Милетић, фото: М.М. Сврљишке новине

 - Могу да подсетим младог колегу да је био учесник у Нишу на митинзима и протестима где је носио пиштаљку и дао подршку Вуку Јеремићу. Али то је право сваког да изрази своје мишљење. Подсетићу да смо ми у Сврљигу и 2014. и 2016. и 2017. године дали увек преко 67% гласова за Александра Вучића који је носио и водио и коалицију, а и владу у претходном периоду, рекао је Милетић и позвао Вукадиновића да јавно каже кога је кандидата подржао на протеклим председничким изборима.

Када је у питању фракција унутар странке Вукадиновић истиче да то не постоји и да никада није постојала. А на питање да ли је на изборима гласао за Александра Вучића, Вукадиновић одговора “Уставом право гласа је тајно“, те додаје да је први на свом бирачком месту изашао на биралишта у 7 ујутру, али о детаљима није хтео да говори.

Потом је за говорницу изашао шеф социјалиста Рацо Ментовић и упитао где се тренутно налази председница општине и колико је пута била присутна на седницима Штаба и да ли је учествовала у изборним радњама и за кога је она гласала.

 - Изволите, кажите ми за кога је гласала председница општине на изборима. Али би било глупо да инсистирам на томе, рекао је Ментовић.


#   СПС   Александар Вучић   Сврљиг   Милија Милетић   почасни грађанин   Одбор за именовање   право гласа   Лазар Вукадиновић   Рацо Ментовић
@socijalisti @avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима