Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вук Јеремић предводио у Нишу "Шетњу за слободу" (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 19.03.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

У Нишу је након покушаја одржавања конвенције у Народном позоришту, одржана „Шетња за слободу” коју је предводио кандидат Вук Јеремић. Шетња је спонтано одржана, јер велики број његових присталица није могао да уђе у салу Народног позоришта.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

На челу колоне, у којој је било неколико хиљада људи, били су Вук и Наташа Јеремић, предвођени добошарима, док су окупљени узвикивали „Вуче, Вуче” и „Победа, победа”.

„Другу салу нису хтели да нам дају. Господо, мало сте се преварили! Чујем да је више људи испред, него овде; предлажем да их не оставимо. Ајмо сви напоље. Идемо до победе”, рекао је Јеремић на излазу из Народног позоришта.

Јеремић је нагласио да је до избора остало још две недеље, довољно да се сетимо свих лажних обећања ове власти и размислимо како ће ова земља изгледати у наредних пет година.

„Разлика између нас и њих је разлика између суноврата и процвата. Све је почињало у Нишу, увек су се овде избори добијали. Они се нису добијали у Берлину, него овде. Зато је мени драго да, док он има Ангелу Меркел, ја са собом имам Нишлије”, истакао је Јеремић окупљенима испред Тржног центра „Калча”.

Фото: Њ.П.

„Нека њему и Ангела Меркел, и Бил Клинтон, и Тони Блер, и ММФ. Ја сам видео света и умем да разговарам с њим. Био сам и први и други на свету, али нисам ни пред ким клечао. Никада нећу клечати. Неће клечати ни Србија”, нагласио је Јеремић и поручио да ће ове године на Ускрс ускрснути и Србија.

Јеремић је најавио да ће од Србије направити нормалну и уређену државу засновану на владавини права, где ће закон бити исти за свакога.

„Има нас мало више него што су мислили, а тек смо почели”, истакао је Јеремић. „Већи штихови од њих нису успели да смире Србију; не дајмо им да нас баце на колена. Никада више Србија да не гледа у власт као у бога, као што је данас. Србија је слободна земља, земља слободних људи. Нико није богом дан, па ни он. Зато, 2. априла - за други круг. Србија зна, заокружи два!”

Поред више хиљада људи, у шетњи су биле народне посланице Санда Рашковић Ивић и Дијана Вукомановић, затим лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, лидер Коалиције за Шумадију Верољуб Стевановић и председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић.

Фото: Њ.П.

У обраћању окупљенима испред Народног позоришта, Јеремић је указао да је полиција пре неки дан упала у просторије његовог тима у Нишу и пописивала људе. „Овде су тукли нашу деветнаестогодишњу активисткињу само зато што је делила летке, овде су пробали да нас уплаше, да нас слажу; нису нам дозволили да организујемо скуп ни у једној сали“, истакао је Јеремић.

Говорећи о својим сусретима са грађанима Србије, Јеремић је рекао да људи тешко живе, да су забринути за своју будућност, да млади одлазе више него икада раније, а да је власт Србију претворила у земљу јефтине и обесправљене радне снаге где молите за посао, а и када га добијете, то је на одређено време и пред послодавцем морате да клечите и носите пелене. „То овај народ није заслужио”, нагласио је Јеремић.

Јеремић је рекао да жели да буде председник Србије у којој ће се градити аутопутеви, али не ауто-пут од Ниша ка Тирани, већ ауто-пут који спаја Ниш и Ужице. „Нама треба Моравски коридор, а не Коридор Велике Албаније”, нагласио је Јеремић.

Јеремић је истакао да, уколико се ситуација у Србији не промени, овде неће остати камен на камену. „Дошао сам да заједничким снагама променимо овај назадни систем који је давно престао да ради у интересу народа, који од народа узима, а ништа не даје. Могао сам бирам где ћу да живим, био сам други у свету, али ја сам изабрао ову столицу, изабрао сам вас, изабрао сам Србију”, истакао је Јеремић који се окупљенима обратио са столице постављене на врху степеништа на улазу у позориште.

Фото: Њ.П.

„Мислили су да су нас уплашили, мислили су да Ниш неће да се окупи. Ајде да им покажемо да нису у праву. Ајмо сви у шетњу за слободу. Све су шетње кретале из Ниша. Живела Србија”, поручио је Јеремић.

Пре почетка шетње, у великој сали позоришта, окупљенима се обратио Зоран Стевановић из Блаца који, како је истакао, има 1.500 стабала шљива и гарантовано прави најбољу ракију у целом том крају. Стевановић је истакао да је шљива сада црвљива и трула, и да мора да падне већ почетком априла, јер се од ње не може направити ни ракија, ни пекмез, ништа корисно за ову државу.

„Свако село у Србији има свог најугледнијег домаћина и свако у селу зна ко је то, јер се прави домаћин у свом селу и домаћинству доказује кроз свој рад. Зато мислим да је за ову нашу државу много важно да коначно има правог домаћина, онога који ће кроз свој рад и труд да учини нашу Србију државом за понос. Баш зато овог априла треба да изаберемо правог домаћина и председника за понос. Треба да изаберемо Вука Јеремића, онога ко ће донети промене и учинити да и пољопривредник у Србији зна да вреди и да се његов рад цени”, поручио је Стевановић.


#   Ниш   полиција   ауто-пут   Зоран Стевановић   председник Србије   Санда Рашковић Ивић   ММФ   Тони Блер   Мирослав Алексић   Дијана Вукомановић   Јанко Веселиновић   други круг   Вук Јеремић   Моравски коридор   Наташа Јеремић   Ангела Меркел   пољопривредник
@vukomand @jeremic_vuk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима