Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин донео помоћ у дом за старе

rssBookmark and Share

Дољевац 25.05.2014. Танјуг

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин донео је данас помоћ, у виду опреме и разних врста помагала, за кориснике дома за смештај инвалидних и старих лица у Дољевцу, који је био поплављен у априлу

Вулин донео помоћ у дом за старе

Дом у Дољевцу налази се на самој обали Топлице. Данашња посета министра Вулина Дољевцу, општини Нишавског округа, део је његовог обиласка свих домова за социјално збрињавање у Србији. Сва помоћ коју је донео Дољевцу купљена је искључиво из хуманитарних фондова.

"Ништа овде није купљено из буџетских средстава. Посао овог министарства је да пробуди хуманост. Ова несрећа са поплавама нас је научила да можемо једни другима да помогнемо", рекао је Вулин у Дољевцу.

Директорка дома Лидија Љутица прецизирала је да је данас дому стигао један број помагала и ортопедских средстава који недостају корисницима, јер им помажу да што је могуће више буду самостални.Она је истакла да овом дому недостају стручни кадрову.

"У летњим месецима, у данима када радници користе годишње одморе дому недостају људи који би се непосредно бринули о корисницима", рекла је директорка.Она је сугерисала министру да би усмеравање мреже волонтера према дому могло да буде једно од прихватљивих решења.


#   Александар Вулин   Дољевац   поплава       поплава 2014   старачки дом
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима