Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заједничко саопштење Покрета за прекрет и Социјалдемократске уније

rssBookmark and Share

Ниш 19.03.2016.

Покрет за преокрет ПЗП и Социјалдемократска унија СДУ ће на локалне изборе у Нишу изаћи са Левицом Србије, наводи се у саопштењу..

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Нишу је потребан преокрет у правосуђу; правда треба да буде загарантована сваком грађанину и свакој грађанки; преокрет је потребан у здравству, да сваки грађанин и свака грађанка може да се лечи; као и и у области безбедности грађана и грађанки; у области просвете, у свим областима. Покрет за преокрет позива грађане и грађанке Ниша да изађу на изборе и сматра да је ова листа та за коју ће људи моћи да кажу: „Да, ја имам за кога да гласам“, јер окупља људе за које се не може рећи да су компромитовани.

Социјалдемократска унија се залаже за Ниш у којем ће сви грађани и све грађанке моћи достојанствено да живе. Ниш не сме да буде град јефтине радне снаге и партијског запошљавања. Град мора стимулисати приватно предузетништво, посебно женско предузетништво и предузетништво младих, и водити активну социјалну политику да би се помогло свим социјално угроженим грађанима и грађанкама.

Град мора побољшати квалитет живота свих грађана и грађанки укључујући све маргинализоване групе-припаднике и припаднице елџибити популације, особе са инвалидитетом, Роме и Ромкиње, особе које живе са хивом итд. Такође, Град треба да заједно у сарадњи са удружењима за заштиту животиња реши проблем напуштених животиња организовањем едукација за грађане и грађанке, промоцијом удомљавања животиња, финансирањем стерилизација и азила, постављањем кућица и хране за животиње на адекватним местима, оснивањем тзв. полиције која ће штитити права животиња и сл.

Заједнички циљ СДУ-а, Покрета за Преокрет и Левице Србије је да Ниш постане град социјалне правде и квалитетног живота за све грађане и грађанке и због тога позивамо грађане и грађанке да дођу у просторије Левице Србије Ниш, у улицу Орловића Павла 20а (од главне поште према кеју), у суботу, 19. 03. 2016. године од 10 до 20 сати почињемо са прикупљањем потписа и да својим потписом подрже Парламентарну изборну листу „Борко Стефановић – Србија за све нас“ и Локалну изборну листу „Левица Србије – Правда за Ниш“.

Они који те не стигну данас могу то учинити од понедељка на истом месту у исто време.

 

Коментара: 0


#   Ниш   социјално угрожени   Особе са инвалидитетом   Левица Србије   Покрет за Преокрет   избори 2016   Социјалдемократска унија
@LevicaSrbije @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима