Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zajedničko saopštenje Pokreta za prekret i Socijaldemokratske unije

rssBookmark and Share

Niš 19.03.2016.

Pokret za preokret PZP i Socijaldemokratska unija SDU će na lokalne izbore u Nišu izaći sa Levicom Srbije, navodi se u saopštenju..

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Nišu je potreban preokret u pravosuđu; pravda treba da bude zagarantovana svakom građaninu i svakoj građanki; preokret je potreban u zdravstvu, da svaki građanin i svaka građanka može da se leči; kao i i u oblasti bezbednosti građana i građanki; u oblasti prosvete, u svim oblastima. Pokret za preokret poziva građane i građanke Niša da izađu na izbore i smatra da je ova lista ta za koju će ljudi moći da kažu: „Da, ja imam za koga da glasam“, jer okuplja ljude za koje se ne može reći da su kompromitovani.

Socijaldemokratska unija se zalaže za Niš u kojem će svi građani i sve građanke moći dostojanstveno da žive. Niš ne sme da bude grad jeftine radne snage i partijskog zapošljavanja. Grad mora stimulisati privatno preduzetništvo, posebno žensko preduzetništvo i preduzetništvo mladih, i voditi aktivnu socijalnu politiku da bi se pomoglo svim socijalno ugroženim građanima i građankama.

Grad mora poboljšati kvalitet života svih građana i građanki uključujući sve marginalizovane grupe-pripadnike i pripadnice eldžibiti populacije, osobe sa invaliditetom, Rome i Romkinje, osobe koje žive sa hivom itd. Takođe, Grad treba da zajedno u saradnji sa udruženjima za zaštitu životinja reši problem napuštenih životinja organizovanjem edukacija za građane i građanke, promocijom udomljavanja životinja, finansiranjem sterilizacija i azila, postavljanjem kućica i hrane za životinje na adekvatnim mestima, osnivanjem tzv. policije koja će štititi prava životinja i sl.

Zajednički cilj SDU-a, Pokreta za Preokret i Levice Srbije je da Niš postane grad socijalne pravde i kvalitetnog života za sve građane i građanke i zbog toga pozivamo građane i građanke da dođu u prostorije Levice Srbije Niš, u ulicu Orlovića Pavla 20a (od glavne pošte prema keju), u subotu, 19. 03. 2016. godine od 10 do 20 sati počinjemo sa prikupljanjem potpisa i da svojim potpisom podrže Parlamentarnu izbornu listu „Borko Stefanović – Srbija za sve nas“ i Lokalnu izbornu listu „Levica Srbije – Pravda za Niš“.

Oni koji te ne stignu danas mogu to učiniti od ponedeljka na istom mestu u isto vreme.

 


#   Niš   socijalno ugroženi   Osobe sa invaliditetom   Levica Srbije   Pokret za Preokret   izbori 2016   Socijaldemokratska unija
@LevicaSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima