Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зашто "Србија против насиља" тражи од градоначелнице Ниша да поднесе оставку - какаве су шансе за одржавање локалних избора 2. јуна?

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Коалиција "Србија против насиља" упутила је захтев градоначелници Ниша, Драгани Сотировски, да поднесе оставку како би се омогућило одржавање локалних избора истог дана као и у осталим градовима широм Србије.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Према изјави из Коалиције, неопходно је да градоначелници и председници општина поднесу оставке до 18. марта како би могло да се закаже заседање привременог органа, а потом избори за недељу, 2. јун.

"Ово усклађивање датума избора важно је како би се избегла "селидба" грађана из других региона, што би могло утицати на изборни процес", кажу из Коалиције "Србије против насиља".

Један од аргумената за овај захтев је и жеља да се избори одрже пре лета и периода одмора како би се обезбедила што већа излазност и легитимитет изборног процеса. Такође, наглашава се да би расписивање избора за крај јуна јул, ичи чак септембар могло довести до мање излазности и оспоравања легитимитета резултата, без обзира на то ко победи.

Из Коалиције поручују Српској напредној странци да, ако имају поверења у свој рад, поново предложе Драгану Сотировски за кандидата под њеним именом.

Очекује се да ће ова иницијатива изазвати расправу у политичким круговима Ниша и шире, док ће се јавност са пажњом пратити развој догађаја у вези са овим захтевом.


#   Ниш   Драгана Сотировски   локални избори   Коаливија Србија против насиља   локални избори 2024
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима