Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново покренута производња у Симпо-ШИК

rssBookmark and Share

05.12.2013. С. Радовић

После месец дана блокаде улазне капије фабрике данас је поново покренута производња у свим производним погонима Симпо-ШИК-а у Куршумлији.

Поново покренута производња у Симпо-ШИК

Директор Симпо ШИК-а у куршумлији Милорад Андрејевић казао је да је обавезе према овим радницима преузела држава на себе, па су радници данас одблокирали капију и омогућили поновно покретање призводње у свим погонима.

- У Министарству привреде је постигнут договор са штрајкачима, држава је на себе преузела решавање њихових проблема и штрајкачи су се повукли и одблокирали Симпо ШИК, изјавио је Андрејевић.

Он је истако да је штета коју је фабрика због штрајка претрпела велика јер ''месец дана није било производње ни у једном производном погону и месец дана ни један камион са нашим готовим производима није испоручен купцима''.

- Са великим бројем наших купаца, нарочито из иностранства имамо закључене годишње уговоре и обавезне месечне испоруке тако да сада због блокаде капије и приморавања да потпуно обуставимо производњу у свим погонима каснимо са испорукама, рекао је Андрејевић.

Фабрички круг Симпо ШИК-а је месец дана био потпуно блокиран од стране штрајкача ШИК Копаоник-а а.д. у реструктурирању који су од државе тражили исплату пет заосталих плата, повезивање радног стажа и оверу здравствених књижица.


#   Симпо Шик  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима