Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponovo pokrenuta proizvodnja u Simpo-ŠIK

rssBookmark and Share

05.12.2013. S. Radović

Posle mesec dana blokade ulazne kapije fabrike danas je ponovo pokrenuta proizvodnja u svim proizvodnim pogonima Simpo-ŠIK-a u Kuršumliji.

Ponovo pokrenuta proizvodnja u Simpo-ŠIK

Direktor Simpo ŠIK-a u kuršumliji Milorad Andrejević kazao je da je obaveze prema ovim radnicima preuzela država na sebe, pa su radnici danas odblokirali kapiju i omogućili ponovno pokretanje prizvodnje u svim pogonima.

- U Ministarstvu privrede je postignut dogovor sa štrajkačima, država je na sebe preuzela rešavanje njihovih problema i štrajkači su se povukli i odblokirali Simpo ŠIK, izjavio je Andrejević.

On je istako da je šteta koju je fabrika zbog štrajka pretrpela velika jer ''mesec dana nije bilo proizvodnje ni u jednom proizvodnom pogonu i mesec dana ni jedan kamion sa našim gotovim proizvodima nije isporučen kupcima''.

- Sa velikim brojem naših kupaca, naročito iz inostranstva imamo zaključene godišnje ugovore i obavezne mesečne isporuke tako da sada zbog blokade kapije i primoravanja da potpuno obustavimo proizvodnju u svim pogonima kasnimo sa isporukama, rekao je Andrejević.

Fabrički krug Simpo ŠIK-a je mesec dana bio potpuno blokiran od strane štrajkača ŠIK Kopaonik-a a.d. u restrukturiranju koji su od države tražili isplatu pet zaostalih plata, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.


#   Simpo Šik  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima