Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посао за 1.250 радника

rssBookmark and Share

03.08.2013. | Izvor: eKapija |

У сали Скупштине града Врања потписан је Уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини без накнаде. Реч је о земљишту у индустријској зони Бунушевац на којој ће компанија "Геоx" изградити производни објекат.

Посао за 1.250 радника

Уговор је потписан између Републичке дирекције за имовину и предузећа "Техник Девелопмент", које је "Геоx" регистровао у Србији, као и између Града Врања и овог предузећа.

Своје потписе ставили су градоначелник Врања Зоран Антић, директор предузећа "Техник Девелопмент" Ђанлука Танци (Гианлуца Танзи) и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић.

Земљиште се отуђује ради изградње производног објекта површине око 20.000 м2.

Градоначелник Врања Зоран Антић је рекао да ће само у првој фази у новој фабрици бити упошљено око 1.250 радника, а исти број радника ће бити ангажован и у другој фази производног циклуса, када се очекује и долазак неколико значајних коопераната.

Градоначелник Врања Зоран Антић изјавио је да очекује да до почетка септембрасе буде завршен премер земљишта у Слободној зони Врање, што је услов да италијанска компанија почне изградњу фабрике.

Ђанлука Танци је рекао да ће објекат бити завршен до августа 2014. године, а да ће прве ципеле "Геоxа" бити произведене већ у септембру, у закупљеном објекту некадашњег "Карменса".


#   Зоран Антић   посао
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима