Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao za 1.250 radnika

rssBookmark and Share

03.08.2013. | Izvor: eKapija |

U sali Skupštine grada Vranja potpisan je Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade. Reč je o zemljištu u industrijskoj zoni Bunuševac na kojoj će kompanija "Geox" izgraditi proizvodni objekat.

Posao za 1.250 radnika

Ugovor je potpisan između Republičke direkcije za imovinu i preduzeća "Tehnik Development", koje je "Geox" registrovao u Srbiji, kao i između Grada Vranja i ovog preduzeća.

Svoje potpise stavili su gradonačelnik Vranja Zoran Antić, direktor preduzeća "Tehnik Development" Đanluka Tanci (Gianluca Tanzi) i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Zemljište se otuđuje radi izgradnje proizvodnog objekta površine oko 20.000 m2.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao da će samo u prvoj fazi u novoj fabrici biti upošljeno oko 1.250 radnika, a isti broj radnika će biti angažovan i u drugoj fazi proizvodnog ciklusa, kada se očekuje i dolazak nekoliko značajnih kooperanata.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je da očekuje da do početka septembrase bude završen premer zemljišta u Slobodnoj zoni Vranje, što je uslov da italijanska kompanija počne izgradnju fabrike.

Đanluka Tanci je rekao da će objekat biti završen do avgusta 2014. godine, a da će prve cipele "Geoxa" biti proizvedene već u septembru, u zakupljenom objektu nekadašnjeg "Karmensa".

Komentara: 0


#   Zoran Antić   posao
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima