Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посебне комисије у десет болница на југу Србије

rssBookmark and Share

Ниш 13.10.2016. Н1

Комисије састављене од професора Медицинског факултета у Нишу и директора клиника Клиничког центра Ниш у наредна три дана обавиће стручну контролу рада болница и здравствених установа у десет градова на југу Србије, саопштио је директор нишког Клиничког центра Зоран Радовановић.

Посебне комисије у десет болница на југу Србије

Контролом ће бити обухваћене медицинске установе у Нишу, Алексинцу, Прокупљу, Пироту, Лесковцу, Сурдулици, Врању, Бујановцу, Прешеву и Босилеграду.

"Контролисаће се стручни рад у тим установама почев од састава дежурних тимова, преко визита, медицинске документације, оперативних програма, компликација и упућивања у терцијалне здравствене установе", рекао је Радовановић.

Он је истакао да је у Клиничком центру Ниш јутрос одржан хитан састанак директора болница и здравствених установа из десет градова са државним секретаром Министарства здравља Мехом Махмутовићем.

"Састанак је одржан по налогу Министарства здравља, а директорима је наложено да у току дана са налозима министарства и предстојећим контролама обавесте све запослене у установама у којима раде", нагласио је Радовановић.

Директор КЦ Ниш и државни секретар Мехо Махмутовић наредних дана контролисаће рад стручних комисија и свих директора здравствених центара на југу Србије у циљу побољшања квалиета здравствених услуга.


#   Ниш   Лесковац   Врање   Прокупље   Пирот   Алексинац   Бујановац   Клинички центар Ниш   болница   Босилеград   Прешево   Сурдулица   здравство   Зоран Радовановић   државни секретар   Мехо Махмутовић
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима