Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posebne komisije u deset bolnica na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Niš 13.10.2016. N1

Komisije sastavljene od profesora Medicinskog fakulteta u Nišu i direktora klinika Kliničkog centra Niš u naredna tri dana obaviće stručnu kontrolu rada bolnica i zdravstvenih ustanova u deset gradova na jugu Srbije, saopštio je direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Posebne komisije u deset bolnica na jugu Srbije

Kontrolom će biti obuhvaćene medicinske ustanove u Nišu, Aleksincu, Prokuplju, Pirotu, Leskovcu, Surdulici, Vranju, Bujanovcu, Preševu i Bosilegradu.

"Kontrolisaće se stručni rad u tim ustanovama počev od sastava dežurnih timova, preko vizita, medicinske dokumentacije, operativnih programa, komplikacija i upućivanja u tercijalne zdravstvene ustanove", rekao je Radovanović.

On je istakao da je u Kliničkom centru Niš jutros održan hitan sastanak direktora bolnica i zdravstvenih ustanova iz deset gradova sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mehom Mahmutovićem.

"Sastanak je održan po nalogu Ministarstva zdravlja, a direktorima je naloženo da u toku dana sa nalozima ministarstva i predstojećim kontrolama obaveste sve zaposlene u ustanovama u kojima rade", naglasio je Radovanović.

Direktor KC Niš i državni sekretar Meho Mahmutović narednih dana kontrolisaće rad stručnih komisija i svih direktora zdravstvenih centara na jugu Srbije u cilju poboljšanja kvalieta zdravstvenih usluga.


#   Niš   Leskovac   Vranje   Prokuplje   Pirot   Aleksinac   Bujanovac   Klinički centar Niš   bolnica   Bosilegrad   Preševo   Surdulica   zdravstvo   Zoran Radovanović   državni sekretar   Meho Mahmutović
@tigerzoki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima