Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потребно више радника за чишћење градских улица

rssBookmark and Share

03.11.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је заједно са директором ЈКП "Медиана" Драгославом Павловићем прву јутарњу смену радника у сектору јавне хигијене, који су задужени за одржавање чистоће на нишким улицама.

Потребно више радника за чишћење градских улица

Тренутно на овом послу у ужем центру града ради само 35 радника који физички не могу да задовоље потребе града,па је оцењено да је неопходно предузети хитне мере како би се број радника повећао.

Градоначелник је у разговору са радницима из прве руке сазнао шта их тренутно највише мучи и како најбрже могу сметње у функционисању радног процеса да се отклоне.

Градоначелник је наложио директору да се направи распоред по секторима и да сваки од радника држи свој сектор и буде на располагању у току радног времена.

Према његовим речима у јавности се створила последњих година искривљена слика о добром пословању предузећа, а у реалности ствари стоје мало другачије и неопходне су променеу смислу набавке нове опреме, али и обезбеђивања људства и неоходних услова за рад.

У току јутра градоначелник је обишао и раднике који се баве одвозом смећа и из прве руке се упознао са њиховим проблемима.

Ситуација је овде посебно тешка зими, јер су у употреби само пет камиона за чишћење улица, а за град ове величине неопходно је бар 20 камиона.

Приоритет предузећа у том смислу биће набавка нових камиона и специјализованих возила,како би град нормално могао да функцонише и током зимских месеци.


#   радници   Медиана ЈКП   Драгослав Павловић   Дарко Булатовић   Из прве руке
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима