Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник општине дугује за струју 540.000

rssBookmark and Share

Трговиште 10.09.2010. Јужне вести, Прес

Председник општине дугује за струју 540.000

Дарко Томиш, председник општине Трговиште

ВРАЊЕ, ТРГОВИШТЕ - Око 65.000 физичких и 6.000 правних лица са подручја у Пчињском округу, за утрошену електричну енергију дугују Електропривреди Србије 2,5 милијарди динара.

Међу нередовним платишама су и страначки функционери, председници општина и директори Јавних установа и предузећа.

Зоран Кнежевић, директор врањске Електродистррибуцији каже да су у Електродистрибуцији у Врању готово немоћни да наплате 1,7 милијарди динара, колико у овом тренутку за утрошену електричну енергију дугују физичка лица.

- Нећу претерати ако кажем да је овде избегавање плаћања струје, уз помоћ судских привремених мера, постало занимање великог броја грађана, посебно у Бујановцу и Прешеву, где нам 20.000 потрошача дугује 1,1 милијарду динара - објашњава Кнежевић.

Он додаје да су најнередовније платише са астрономским рачунима за струју, богати и угледни грађани, који су, уз помоћ адвоката и судских извршитеља, до танчина усавршили институцију „неплаћања струје“.

- Тако је на листи физичких лица највећи дужник са 700.000 динара један директор јавног предузећа у Врању. Следи локални председник једне странке са 600.000, па председник једне општине са 540.000 и један судски извршитељ са 320.000 динара - истакао је Кнежевић.

О именима дужника директор Електродистрибуције у Врању одбио је да говори, али Прес сазнаје да је на листи дужника и председник општине Трговиште Дарко Томић, који за утрошену електричну енергију дугује 540.00 динара.

- Мој дуг је моја лична и приватна ствар. Ја сам тренутно на челу једне од најсиромашнијих општина на југу Србије и исто као моји суграђани имам проблема. Најпре мој дуг није толики како се наводи, а мислим да је то приватна ствар и да нико нема разлога да се тиме бави, самим тим што је суд наложио да ми се струја не искључујуе, очигледно је да нешто није у реду - каже за Прес Дарко Томић

Кнежевић истиче да је у овом случају држава ради против сопственог интереса јер у оквиру „Југоистока“, подручје Електродистрибуције Врање, које обухвата Пчински округ има висе привремених судских мера него све остале електродистрибуције у Србији заједно.

Привременом судском мером Електродистрибуцији се налаже да у року од 24 сата, често без права на жалбу, кориснику прикључи електричну енергију и да га не сме поново искључити све до окончања судског спора који по обичају трају годинама. Овај модус су усвојили многи корисници електричне енергије.



#   Трговиште   председник   председник општине   Зоран Кнежевић   24 сата   физичка лица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима