Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik opštine duguje za struju 540.000

rssBookmark and Share

Trgovište 10.09.2010. Južne vesti, Pres

Predsednik opštine duguje za struju 540.000

Darko Tomiš, predsednik opštine Trgovište

VRANjE, TRGOVIŠTE - Oko 65.000 fizičkih i 6.000 pravnih lica sa područja u Pčinjskom okrugu, za utrošenu električnu energiju duguju Elektroprivredi Srbije 2,5 milijardi dinara.

Među neredovnim platišama su i stranački funkcioneri, predsednici opština i direktori Javnih ustanova i preduzeća.

Zoran Knežević, direktor vranjske Elektrodistrribuciji kaže da su u Elektrodistribuciji u Vranju gotovo nemoćni da naplate 1,7 milijardi dinara, koliko u ovom trenutku za utrošenu električnu energiju duguju fizička lica.

- Neću preterati ako kažem da je ovde izbegavanje plaćanja struje, uz pomoć sudskih privremenih mera, postalo zanimanje velikog broja građana, posebno u Bujanovcu i Preševu, gde nam 20.000 potrošača duguje 1,1 milijardu dinara - objašnjava Knežević.

On dodaje da su najneredovnije platiše sa astronomskim računima za struju, bogati i ugledni građani, koji su, uz pomoć advokata i sudskih izvršitelja, do tančina usavršili instituciju „neplaćanja struje“.

- Tako je na listi fizičkih lica najveći dužnik sa 700.000 dinara jedan direktor javnog preduzeća u Vranju. Sledi lokalni predsednik jedne stranke sa 600.000, pa predsednik jedne opštine sa 540.000 i jedan sudski izvršitelj sa 320.000 dinara - istakao je Knežević.

O imenima dužnika direktor Elektrodistribucije u Vranju odbio je da govori, ali Pres saznaje da je na listi dužnika i predsednik opštine Trgovište Darko Tomić, koji za utrošenu električnu energiju duguje 540.00 dinara.

- Moj dug je moja lična i privatna stvar. Ja sam trenutno na čelu jedne od najsiromašnijih opština na jugu Srbije i isto kao moji sugrađani imam problema. Najpre moj dug nije toliki kako se navodi, a mislim da je to privatna stvar i da niko nema razloga da se time bavi, samim tim što je sud naložio da mi se struja ne isključujue, očigledno je da nešto nije u redu - kaže za Pres Darko Tomić

Knežević ističe da je u ovom slučaju država radi protiv sopstvenog interesa jer u okviru „Jugoistoka“, područje Elektrodistribucije Vranje, koje obuhvata Pčinski okrug ima vise privremenih sudskih mera nego sve ostale elektrodistribucije u Srbiji zajedno.

Privremenom sudskom merom Elektrodistribuciji se nalaže da u roku od 24 sata, često bez prava na žalbu, korisniku priključi električnu energiju i da ga ne sme ponovo isključiti sve do okončanja sudskog spora koji po običaju traju godinama. Ovaj modus su usvojili mnogi korisnici električne energije.



#   Trgovište   predsednik   predsednik opštine   Zoran Knežević   24 sata   fizička lica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima