Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић уручио вакцине Северној Македонији на прелазу Прешево - Табановце

rssBookmark and Share

Прешево 14.02.2021. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас председнику Владе Републике Северне Македоније Зорану Заеву први контингент вакцина, који Република Србија донира Северној Македонији и поручио да је срећан што та земља може да крене у имунизацију и што је Србија могла да помогне браћи и пријатељима.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл
Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

"Данас смо донели 4.680 вакцина, то је прва фаза, мислим да је то лепа вест за људе у Северној Македонији, за нашу браћу. Срећан сам што ће грађани Северне Македоније моћи да крену у имунизацију и што смо могли да помогнемо", нагласио је председник Вучић у обраћању на граничном прелазу Табановце.

"Србија нема никаквих других интереса сем да показује пријатељство према свим грађанима Северне Македоније", нагласио је он и додао да је прави пријатељ онај ко вам се нађе у тешким тренуцима, у невољи, када вам је нешто потребно, а не само када је лепо.

"Ми желимо да наше пријатељство напредује и да увећамо економску сарадњу и да можемо да живимо не само као најближи суседи већ и као најбољи приајтељи", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да су синоћ завршене све процедуре за донацију Фајзерових вакцина Северној Македонији и да је све учињено да се оне што пре допреме како би почела имунизација здравствених радника у овој земљи.

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изразио је захвалност председнику Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министру Златибору Лончару што су издејствовали сагласност од Фајзера и пружили прву помоћ у вакцинама која, како је рекао, много значи.

Захвалио је и српском народу на огромној солидарности коју је исказао и истакао да ће са вакцинама из Србије бити вакцинисани медицински радници у ковид центрима.

Премијер Заев је рекао и да је све ово израз великог пријатељства, као што је и отварање граница и други видови сарадње кроз "Мини Шенген".

"Потписали смо договор о међусобном помагању и радимо за добро свих народа", поручио је Заев.

 


#   Прешево   Александар Вучић   Гранични прелаз   Табановце   Зоран Заев   Република Северна Македонија   ковид вакцина
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима