Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председнику Вучићу највеће градско признање Плакета Св. Прокопија

rssBookmark and Share

Прокупље 18.07.2018. Јужна Србија Инфо

На састанку Организационог одбора за обележавање градске славе Св. Прокопије, који је одржан 16. јула, донета је одлука да Плакету Св. Прокопија за 2018. годину, добије председник Републике Србије Александар Вучић, а похвалнице директор Управе за извршење кривичних санкција Министрства правде Републике Србије Дејан Царевић, педијатар Дома здравља у Прокупљу, доктор Верица Бојичић и професор на Факултету примењених уметности у Београду мр Мирослав Лазовић.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

У образложењу за доделу овог престижног признања стоји да је председник Александар Вучић личном подршком учинио много за Прокупље и Прокупчане. Он је иницирао велике и значајне пројекте, који вишеструко надмашују могућности једне локалне средине, који ће бити реализовани уз помоћ државе.

Реч је о формирању и потпуном уређењу индустријске зоне у реону фабрике Хисар и коначном решењу за пресељење прокупачке болнице „ Др Алекса Савић“ у модерни Здравствени центар. Вредност овог пројекта је око две милијарде динара. Оно што ће убудуће сигурно донети бољитак нашем граду јесте и добијање статуса града, у чему је Прокупље имало пуну подршку председника Александра Вучића.

Захваљујући председнику  Вучићу, на самом  почетку 2018. године  Прокупље је вратило дуговања, која су се мерила стотинама милиона динара. То је готово читаву деценију оптерећивало живот и рад наше локалне самоуправе, али и свих њених грађана. Пресудну улогу у решавању овог проблема, имао је нико други, до овогодишњи лауреат Плакете св. Прокопије Александар Вучић, најпре као премијер, а потом и председник  Републике Србије.

У образложењу се наводи и то да је, захваљујући подршци председника Вучића, у овом периоду почело и појачано интересовање Владе Републике Србије и ресорних министарстава за сарадњу са локалном самоуправом. Резултат ове одличне сарадње, јесте велики број одобрених пројеката, који су од великог и изузетног значаја за све Прокупчане. Они се мере милионима динара и милионима евра, а виде се на сваком кораку, почев од путне ифраструктуре, школских објеката и установа културе, па све до нових привредних капацитета, које је недавно отворио управо председник Александар Вучић.

Похвалница Св. Прокопија ове године је припала директору Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде Републике Србије Дејану Царевићу, који је имао велико разумевање за виталне потребе Прокупља. Захваљујући њему решен је дугогодишњи проблем у вези са земљиштем у реону фабрике Хисар, где је планирана изградња индустријске зоне.

Друга похвалница ове године припала је доктору покупачког Дома здравља Верици Бојичић, за изузетну стручност у раду. Докторка Бојичић је начелник одељења педијатрије и члан лекарске комисије у Прокупљу, а својим несебичним радом и залагањем у здравственој установи у којој ради, годинама даје пример другима.

Добитник треће похвалнице Св. Прокопија је Топличанин Мирослав Лазовић, који већ дуги низ година не заборавља свој родни крај и Топлицу, тако што кроз сарадњу са Народним музејом Топлице, омогућава да у Прокупље  дођу и излажу најпознатија имена српског сликарства. Професор Лазовић за собом има 20 самосталних изложби, бројне награде и признања. Његов рад огледа се и у великом и несебичном ангажовању са студентима у земљи и иностранству, који су резултирали бројне пројекте.

У образложењу за доделу ове похвалнице стоји и то, да се Лазовић увек и са великим задовољством одазивао колонијама и манифестацијама које је Прокупље организовало, дајући на тај начин несебичну подршку својим Топличанима.

Коментара: 0


#   Прокупље   Здравствени центар   Александар Вучић   Свети Прокопије   градска слава   Плакета СВ Прокопије
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима