Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Превентивна контрола трактора и двотошкаша у лесковачком крају

rssBookmark and Share

28.03.2011. Душан Коцић

За прекршаје откривене у току превентивно – пропагандне акције, учесницима у саобраћају за које полицијски службеници утврде да су прекршај учинили због непознавања прописа изрицаће се опомена уз објашњавање значаја поштовања прописа

Трактори често велика опасност у саобраћају
Трактори често велика опасност у саобраћају

ЛЕСКОВАЦ - У циљу успоставаљања вишег нивоа безбедности свих учесника у саобраћају, у до 31. марта, саобраћајна полиција Полицијске управе у Лесковцу, спровешће превентивно – пропагандну акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају трактора и двоточкаша (бицикла, мопета и мороцикла) као и поштовање правила саобраћаја од стране возача ових возила (брзина, кретање на путу, претицање, употреба светала, употреба жутог ротационог и трептучег светла ...).

Уједно ће се вршити и контрола поштовања правила саобраћаја од стране пешака, посебно када учествују у саобраћају ван насеља.

За прекршаје откривене у току превентивно – пропагандне акције, учесницима у саобраћају за које полицијски службеници утврде да су прекршај учинили због непознавања прописа изрицаће се опомена уз објашњавање значаја поштовања прописа.

У периоду од 1. до 17. априла спровешће се репресивни део акције, која ће бити усмерена на ове учеснике у саобраћају уз предузимање мера прекршајне одговорности.

 

 


#   полиција   контрола   саобраћајна полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима