Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preventivna kontrola traktora i dvotoškaša u leskovačkom kraju

rssBookmark and Share

28.03.2011. Dušan Kocić

Za prekršaje otkrivene u toku preventivno – propagandne akcije, učesnicima u saobraćaju za koje policijski službenici utvrde da su prekršaj učinili zbog nepoznavanja propisa izricaće se opomena uz objašnjavanje značaja poštovanja propisa

Traktori često velika opasnost u saobraćaju
Traktori često velika opasnost u saobraćaju

LESKOVAC - U cilju uspostavaljanja višeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, u do 31. marta, saobraćajna policija Policijske uprave u Leskovcu, sprovešće preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju traktora i dvotočkaša (bicikla, mopeta i morocikla) kao i poštovanje pravila saobraćaja od strane vozača ovih vozila (brzina, kretanje na putu, preticanje, upotreba svetala, upotreba žutog rotacionog i treptučeg svetla ...).

Ujedno će se vršiti i kontrola poštovanja pravila saobraćaja od strane pešaka, posebno kada učestvuju u saobraćaju van naselja.

Za prekršaje otkrivene u toku preventivno – propagandne akcije, učesnicima u saobraćaju za koje policijski službenici utvrde da su prekršaj učinili zbog nepoznavanja propisa izricaće se opomena uz objašnjavanje značaja poštovanja propisa.

U periodu od 1. do 17. aprila sprovešće se represivni deo akcije, koja će biti usmerena na ove učesnike u saobraćaju uz preduzimanje mera prekršajne odgovornosti.

 

 


#   policija   kontrola   saobraćajna policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima