Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Продаја куће помоћника градоначелника због дуга

rssBookmark and Share

Лесковац 26.04.2013. Autor: M.Mitić

Апелациони суд у Нишу пре три године донео пресуду да Гојко Величковић брачном пару Видановић из села Карађорђевац исплати 37 хиљада евра, у динарској противредности, као надокнаду за тешке физичке повреде и претрпљен душевни бол које им је нанео у саобраћајној несрећи.

Продаја куће помоћника градоначелника због дуга

Због дуга од 5,6 милиона динара данас је одржана јавна лицитација породичне куће помоћника градоначелника Лесковца Гојка Величковића, али није било заинтересованих за куповину.

Апелациони суд у Нишу је пре три године донео пресуду да Величковић брачном пару Видановић из села Карађорђевац исплати 37 хиљада евра, у динарској противредности, као надокнаду за тешке физичке повреде и претрпљен душевни бол које им је нанео у саобраћајној несрећи. На основу извршног судског решења, дуг је с каматом већи од 50 хиљада евра.

Неуспела лицитација одржана је у испостави Основног суда у Лебану, а извршни судија Олгица Вукадиновић ће, по речима адвоката породице Видановић Новице Митића, морати да за пет дана одлучи шта даље.

"Очекујемо да се у року од пет радних дана донесе одлука по којој ће кућа извршног дужника бити предата повериоцима", казао је Митић.

Саобраћајна несрећа догодила се августа 1992. године на путу у близини Пашине Чесме. Видановићи су остали трајни инвалиди, а судски спор траје 17 година.

После несреће, Величковић је, као кадар Социјалистичке партије Србије, изабран за председника Општине Лесковац и ту функцију је обављао још двапут. Од пре месец дана је члан Српске напредне странке.

Гојко Величковић је казао да спор још траје.

"На основу жалбе, Виши суд у Лесковцу је укинуо све пресуде и вратио случај на почетак. Ради се о политичком процесу који је годинама подгреван. Ја сам признао кривицу и нудио поравнање, али није прихваћено", рекао је Величковић.

Адвокат Митић је, међутим, оценио да Виши суд не може да поништи извршну пресуду Апелационог суда.


#   Лесковац   суд   виши суд   апелациони суд   Гојко Величковић   Карађорђевац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима