Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prodaja kuće pomoćnika gradonačelnika zbog duga

rssBookmark and Share

Leskovac 26.04.2013. Autor: M.Mitić

Apelacioni sud u Nišu pre tri godine doneo presudu da Gojko Veličković bračnom paru Vidanović iz sela Karađorđevac isplati 37 hiljada evra, u dinarskoj protivrednosti, kao nadoknadu za teške fizičke povrede i pretrpljen duševni bol koje im je naneo u saobraćajnoj nesreći.

Prodaja kuće pomoćnika gradonačelnika zbog duga

Zbog duga od 5,6 miliona dinara danas je održana javna licitacija porodične kuće pomoćnika gradonačelnika Leskovca Gojka Veličkovića, ali nije bilo zainteresovanih za kupovinu.

Apelacioni sud u Nišu je pre tri godine doneo presudu da Veličković bračnom paru Vidanović iz sela Karađorđevac isplati 37 hiljada evra, u dinarskoj protivrednosti, kao nadoknadu za teške fizičke povrede i pretrpljen duševni bol koje im je naneo u saobraćajnoj nesreći. Na osnovu izvršnog sudskog rešenja, dug je s kamatom veći od 50 hiljada evra.

Neuspela licitacija održana je u ispostavi Osnovnog suda u Lebanu, a izvršni sudija Olgica Vukadinović će, po rečima advokata porodice Vidanović Novice Mitića, morati da za pet dana odluči šta dalje.

"Očekujemo da se u roku od pet radnih dana donese odluka po kojoj će kuća izvršnog dužnika biti predata poveriocima", kazao je Mitić.

Saobraćajna nesreća dogodila se avgusta 1992. godine na putu u blizini Pašine Česme. Vidanovići su ostali trajni invalidi, a sudski spor traje 17 godina.

Posle nesreće, Veličković je, kao kadar Socijalističke partije Srbije, izabran za predsednika Opštine Leskovac i tu funkciju je obavljao još dvaput. Od pre mesec dana je član Srpske napredne stranke.

Gojko Veličković je kazao da spor još traje.

"Na osnovu žalbe, Viši sud u Leskovcu je ukinuo sve presude i vratio slučaj na početak. Radi se o političkom procesu koji je godinama podgrevan. Ja sam priznao krivicu i nudio poravnanje, ali nije prihvaćeno", rekao je Veličković.

Advokat Mitić je, međutim, ocenio da Viši sud ne može da poništi izvršnu presudu Apelacionog suda.


#   Leskovac   sud   viši sud   apelacioni sud   Gojko Veličković   Karađorđevac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima