Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića

rssBookmark and Share

Leskovac 12.02.2016. JugMedia

Viši sud u Leskovcu doneo je danas presudu sedmočlanoj grupi bivših funkcionera i službenika grada Leskovca, optuženih da su zloupotrebili službeni položaj i proneverili 100 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića

Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Slobodan Kocić osuđen je na godinu dana kućnog pritvora, gde će morati da nosi nanogicu.

Bivša direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju, Dragana Stošić, osuđena je na godinu dana zatvora, a vlasnik preduzeća „Produkt“ iz Pečenjevca, Radovan Jovanović, osuđen je na četiri meseca uslovne kazne zatvora.

Ostali osumljičeni su oslobođeni svih optužbi, a reč je uglavnom o članovima nadzornog odbora na leskova;kim gradilištima. Proces je trajao od proleća 2014. godine.

Oslobođen je Aleksandar Čogurić, vlasnik preduzeća „Energo sistem Čogurić“, koji je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja  i za gradnju bez dozvole u Vlajkovoj ulici.

Ove presude nisu pravosnažne jer su advokati najavili žalbu Apelacionom sudu.

Slobodan Kocić bivši gradonačelnik teretio se za zloupotrebu službenog položaja za više krivičnih dela, a prema navodima advokata, odbačene su optužbe za neka krivična dela,  dok mu je za druga dela izrečena pomenuta kazna.

Dragana Stošić je takođe terećena za više dela zloupotrebe službenog položaja.

Očekuje se da Viši sud izda saopštenje u kome će biti navedeno više detalja.


#   Leskovac   Slobodan Kocić   sud   nanogica   Dragana Stošić   Radovan Jovanović   viši sud   zloupotreba službenog položaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima