Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mitrović oslobođen optužbi da je povredio čast kompanije „Džinsi“

rssBookmark and Share

Leskovac 06.09.2015. JugMedia

Viši sud u Leskovcu oslobodio je lokalnog lidera pokreta „Dveri“ Predraga Mitrovića optužbi da je narušio poslovni ugled turske kompaniji „Džinsi“

Mitrović oslobođen optužbi da je povredio čast kompanije „Džinsi“

Mitrović je pre dve godine na konferenciji za novinare izneo analizu poslovanja privrednih društava i preduzetnika u Jablaničkom okrugu. Tada je upozorio na mehanizme koje putem zakonskih procesa strani investitori u Srbiji koriste i, kako je rekao, „zloupotrebljavaju novčana sredstva i isisavaju kapital iz naše zemlje“.

Kompanija „Džinsi“ je tada tužila Mitrovića, a leskovački Viši sud ga je, nakon dvogodišnjeg postupka, oslobodio optužbi uz konstataciju da je on samo iznosio politički stav.

„Jedini podatak koji je on izneo, a odnosi se direktno na poslovanje preduzeća je da je „Džinsi“ 2012. godine iskazao gubitak u poslovanju od 33.160.000 dinara. Tužilac to nije osporio. Očigledno je da je Mitrović iz društveno prihvatljivih razloga, kao predstavnik političke organizacije, izneo stav o aktuelnim privrednim kretanjima i efektima subvencija, odnosno pomoći lokalne i šire društvene zajednice stranim ulaganjima (ustupanje resursa)“, navodi se u obrazloženju sudije Nebojše Stojičića.

Mitrović kaže za Jugmediu da je zadovoljan presudom, ali da je „zbog iznošenja istine prošao kroz pakao“.

„Zbog svega tada izrečenog prošao sam kroz torturu, ucene, a umalo nisam ostao i bez posla u banci u kojoj radim. Pravda je rekla svoje, a sada je na državi Srbiji da aktivira svoje resurse kako bi zaštitila sopstvene interese“ ističe Mitrović.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   Džinsi Srbija   sud   Dveri   viši sud   Predrag Mitrović   bez posla
@SPDveri @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima