Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prevara?! Od najavljivanih 1.000 „Džinsi” zapošljava samo 200 novih radnika

rssBookmark and Share

Leskovac 15.12.2015.

Kompanija „Džinsi” će u prostoru „Sintetike” zaposliti svega 200 do 300 radnika, a ne preko 1.000, kako je to najavljivano iz leskovačke lokalne samouprave prilikom kupovine imovine ovog propalog preduzeća.

Prevara?! Od najavljivanih 1.000 „Džinsi” zapošljava samo 200 novih radnika

Ovu informaciju je potvrdio i sam gradonačelnik Goran Cvetanović na javnoj raspravi o budžetu Leskovca za narednu godinu, nakon što  mu je tu informaciju predočio magistar ekonomije i lider lokalnog porketa „Dveri” Predrag Mitrović.

„Imate tačnu informaciju. To je takav proces pregovora. Oni u startu kažu i obećaju da će da zaposle 1.500 radnika i šta je potrebno da mi pomognemo i učinimo, a onda se desi nešto ovako. Nikad vam ne kažu prave namere”, kazao je gradonačelnik.

Mitrović je, raspravljajući o budžetu za 2016. godinu za govornicom saopštio, kako je kazao, insajdersku informaciju iz same fabrike da kompanija „Džinsi” zapravo želi da prebaci stare radnike u novi pogon.

„Spojiće one iz „Srboleka” i fabrike u Radničkom naselju u taj novi pogon za koji je grad kupio zemljište, a plan im je da zaposle samo 200 do 300 novih radnika. Tu ona vaša priča, gradonačelniče, o hiljadu i po novih radnih mesta pada u vodu”, istakao je Mitrović.

Leskovačka lokalna samouprava kupila je u septembru na licitaciji dve leskovačke propale fabrike koje će ustupiti stranim investitorima za proširenje fabrika i zapošljanje blizu 4.000 radnika. Pored „Sintetike” kupljena je i imovina „Jugekspresa” sa zgradama i zemljištem, gde je najavljeno da će korejska komapnija „Jura“ izgraditi još jednu fabriku i do 2019. godine zaposliti još 3.000 Leskovčana

izvor JugMedia

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Džinsi Srbija   Dveri   lokalna samouprava   Predrag Mitrović
@CvetanovicG @SPDveri @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}