Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Превара?! Од најављиваних 1.000 „Џинси” запошљава само 200 нових радника

rssBookmark and Share

Лесковац 15.12.2015.

Компанија „Џинси” ће у простору „Синтетике” запослити свега 200 до 300 радника, а не преко 1.000, како је то најављивано из лесковачке локалне самоуправе приликом куповине имовине овог пропалог предузећа.

Превара?! Од најављиваних 1.000 „Џинси” запошљава само 200 нових радника

Ову информацију је потврдио и сам градоначелник Горан Цветановић на јавној расправи о буџету Лесковца за наредну годину, након што  му је ту информацију предочио магистар економије и лидер локалног поркета „Двери” Предраг Митровић.

„Имате тачну информацију. То је такав процес преговора. Они у старту кажу и обећају да ће да запосле 1.500 радника и шта је потребно да ми помогнемо и учинимо, а онда се деси нешто овако. Никад вам не кажу праве намере”, казао је градоначелник.

Митровић је, расправљајући о буџету за 2016. годину за говорницом саопштио, како је казао, инсајдерску информацију из саме фабрике да компанија „Џинси” заправо жели да пребаци старе раднике у нови погон.

„Спојиће оне из „Срболека” и фабрике у Радничком насељу у тај нови погон за који је град купио земљиште, а план им је да запосле само 200 до 300 нових радника. Ту она ваша прича, градоначелниче, о хиљаду и по нових радних места пада у воду”, истакао је Митровић.

Лесковачка локална самоуправа купила је у септембру на лицитацији две лесковачке пропале фабрике које ће уступити страним инвеститорима за проширење фабрика и запошљање близу 4.000 радника. Поред „Синтетике” купљена је и имовина „Југекспреса” са зградама и земљиштем, где је најављено да ће корејска комапнија „Јура“ изградити још једну фабрику и до 2019. године запослити још 3.000 Лесковчана

извор ЈугМедиа

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Џинси Србија   Двери   локална самоуправа   Предраг Митровић
@CvetanovicG @SPDveri @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима