Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наногица за бившег градоначелника Лесковца Слободана Коцића

rssBookmark and Share

Лесковац 12.02.2016. ЈугМедиа

Виши суд у Лесковцу донео је данас пресуду седмочланој групи бивших функционера и службеника града Лесковца, оптужених да су злоупотребили службени положај и проневерили 100 милиона динара из градског буџета.

Наногица за бившег градоначелника Лесковца Слободана Коцића

Бивши градоначелник и бивши председник Градског одбора Демократске странке Слободан Коцић осуђен је на годину дана кућног притвора, где ће морати да носи наногицу.

Бивша директорка Дирекције за урбанизам и изградњу, Драгана Стошић, осуђена је на годину дана затвора, а власник предузећа „Продукт“ из Печењевца, Радован Јовановић, осуђен је на четири месеца условне казне затвора.

Остали осумљичени су ослобођени свих оптужби, а реч је углавном о члановима надзорног одбора на лескова;ким градилиштима. Процес је трајао од пролећа 2014. године.

Ослобођен је Александар Чогурић, власник предузећа „Енерго систем Чогурић“, који је био осумњичен за злоупотребу службеног положаја  и за градњу без дозволе у Влајковој улици.

Ове пресуде нису правоснажне јер су адвокати најавили жалбу Апелационом суду.

Слободан Коцић бивши градоначелник теретио се за злоупотребу службеног положаја за више кривичних дела, а према наводима адвоката, одбачене су оптужбе за нека кривична дела,  док му је за друга дела изречена поменута казна.

Драгана Стошић је такође терећена за више дела злоупотребе службеног положаја.

Очекује се да Виши суд изда саопштење у коме ће бити наведено више детаља.


#   Лесковац   Слободан Коцић   суд   наногица   Драгана Стошић   Радован Јовановић   виши суд   злоупотреба службеног положаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима