Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bivši gradonačelnik i njegovi saradnici oštetili budžet za 100 miliona dinara

rssBookmark and Share

Pečenjevce 23.11.2013. Autor: C.H.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu pred Višim sudom u tom gradu protiv bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića, bivše direktorke gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragane Stošić i još šest lica.

Bivši gradonačelnik i njegovi saradnici oštetili budžet za 100 miliona dinara

Oni se terete zbog više krivičnih dela, saopšteno je juče iz Višeg suda. U saopštenju sa navodi da je optužnica protiv bivšeg gradonačelnika i njegovih saradnika podignuta zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, a na osnovu dokaza prikupljenih tokom istražnog postupka.

Optužnica je protiv navedenih lica podignuta za dela koja su izvršena od 2010. godine do 2012. Krivična dela se odnose na prekoračenje granica njihovih službenih ovlašćenja, usled čega je pribavljena imovinska korist u većem iznosu i omogućena korist raspolaganja prenetim novcem, dodaje se u saopštenju Višeg suda. Osim toga, optuženi se terete zbog omogućavanja koristi u vidu korišćenja bez naknade građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Leskovca drugim učesnicima u tim poslovima, zaključuje se u saopštenju Višeg suda u Leskovcu.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, bivša direktorka Direkcije za urbanizam Dragana Stošić i još šest osoba uhapšeni su krajem marta i u istražnom zatvoru su proveli više meseci zbog sumnje da su za oko 100 miliona dinara zloupotrebom službenog položaja oštetili gradski buyet. Sudu su još nedostupna dvojica leskovačkih biznismena, vlasnik preduzeća „Produkt“ Pečenjevce Radovan Jovanović i vlasnik firme „Energosistem Čogurić“ Aleksandar Čogurić, koji se terete da su saizvršioci u vršenju krivičnih dela. Oni su u bekstvu i sud je sredinom avgusta za njima raspisao međunarodne poternice.   


#   Slobodan Kocić   Dragana Stošić   Radovan Jovanović   Pečenjevce
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima