Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još jedna krivična prijava protiv uhapšenog bivšeg gradonačelnika

rssBookmark and Share

Leskovac 07.05.2013. Autor: M.M.

Leskovačka policija podnela još jednu krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika tog grada Slobodana Kocića, koji se već nalazi u pritvoru zbog zloupotrebe službenog položaja.

Još jedna krivična prijava protiv uhapšenog bivšeg gradonačelnika

Protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, koji se već nalazi u pritvoru zbog zlupotrebe službenog položaja, podneta je još jedna krivična prijava, saopštila je leskovačka policija.

U saopštenju Policijske uprave Leskovac navodi se da se bivši gradonačelnik tereti jer nije raskinuo ugovor o davanju u zakup bez naknade građevinsko zemljište u javnoj svojini na lokaciji Pašina česma.

Kocić je osumnjičen da je novembra 2011. godine, kao ovlašćeno lice, zaključio ugovor sa preduzećem iz Beograda, a zakupac nije u ugovorenom roku dao bankarsku garanciju i uposlio radnike u broju koji je predviđen ugovorom i Uredbom o uslovima i načinu pod kojim lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građevinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne cene, navodi se u saopštenju.

Pašina česma je najpoznatije izletište u okolini Leskovca, koje je pre dve godine dato privatnim firmama za izgradnju hotela i sportskih terena.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragana Stošić, službenici direkcije Dragan Marjanović i Ivan Đorđević i šef gradilišta firme "Produkt" Mitko Kostadinov, uhapšeni su 28. marta zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet grada Leskovca za oko 74 miliona dinara.

Kocić i ostali se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja, prilikom izgradnje gradske autobuske stanice, jedne stambene zgrade, kao i kod rekonstrukcije više ulica, oštetili budžet grada za više desetina miliona dinara. Oni se terete i za krivično delo korupcije.

Istraga je tada pokrenuta i protiv vlasnika preduzeća "Produkt" Radovana Jovanovića i vlasnika firme "Energosistem" Aleksandra Čogurića koji se nalaze u bekstvu.


#   Leskovac   Slobodan Kocić   Ivan Đorđević   Dragana Stošić   Dragan Marjanović   krivična prijava   lokalna samouprava   krivično delo   8. mart   građevinsko zemljište   Ana Jovanović   stambene zgrade
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima