Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна ситуација на територији општине Куршумлија

rssBookmark and Share

Куршумлија 10.07.2020. Јужна Србија Инфо

У четвртак 9. јула, председник општине Куршумлија Радољб Видић, на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија и Извештаја Дома здравља Куршумлија донео је Oдлуку којом се проглашава ванредна ситуација на територији општине Куршумлија, од 09.07.2020. године од 13,00 часова, због ширења епидемије заразне болести COVID-19.

Ванредна ситуација на територији општине Куршумлија

Ванредна ситуација се проглашава ради даљег спровођења превентивних мера заштите безбедности и заштите живота и здравља становништва. На поменутој седници Општинског штаба разматрано је стање настало на подручју општине Куршумлија услед погоршавања епидемиолошке ситуације изазване ширењем корона вируса.

На основу Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Куршумлија бр. II-87-98/2020-2 од 09.07.2020. године, Извештаја Дома здравља Куршумлија бр. 1748 од 09.07.2020. године, члана 43. и 44. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“, број 87/2018.) и на основу члана 17. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Службени гласник РС“, број 27/2020), Општински штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија, на седници одржаној дана 09.07.2020. године донео је следећу:

Н А Р Е Д Б У

ОГРАНИЧАВА СЕ  рад угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, кладионица и осталих угоститељских објеката), као и пекара које делом обављају и угоститељску делатност у својим објектима, од 7 до 22 часова. У угоститељским објектима отвореног и затвореног типа је обавезно придржавање безбедне удаљености између столова не мање од 2 метра.

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ  окупљање у затвореном и отвореном простору, као и на јавним површинама (паркови, игралишта итд.) више од 5 особа. Препоручује се ношење заштитних маски у свим затвореним просторима, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара.

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ организовање свечаности, спортских и других забавних манифестација.

НАЛАЖЕ СЕ послодавцима да на сваком радном месту примењују мере из Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести („Службени гласник РС бр. 94/2020), који ступа на снагу 11.07.2020. године.

Контролу ове наредбе спроводиће Комунална инспекција општине Куршумлија.


#   Куршумлија   ванредна ситуација   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима