Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест таксиста испред мигрантског центра у Пироту, због напада на колегиницу

rssBookmark and Share

Пирот 28.11.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Због напада миграната на њихову колегиницу, пиротски таксисти већ други дан протестују испред мигрантског центра "4. километар". Њима се данас придружила и група грађана незадовољна понашањем миграната у граду.

Фото: РТС
Фото: РТС

Петнаестоминутним звуком аутомобилских сирена, пиротски таксисти су и данас изразили протест, због понашања миграната, смештених у мигрантском центру "4,километар".

"Ја се искрено плашим за своју безбедност. У маркетима праве проблем, у радњама шамарају раднице, краду свашта, не сме нико д аим се супротстави" каже Марија Милојковић.

"Наши захтеви су да се затворе ови што су у кампу, да им је излазак до десет сати или мање да не би угрожавали нас остале колеге или поштене грађане" истиче Милан Тошић, таксиста.

Овим поводом, огласио се и градоначелник Пирота Владан Васић, који је апеловао на пироћанце да не реагују импулсивно, истичући да нема места паниц ии да не треба ширити ксенофобију.

"Наш предлог је да Комесеријат за избеглице строжије пушта мигранте у град. Наш предлог је да МУП повећа ниво ангажованости око вођења рачуна, да тако кажем, о реду и миру у граду и наш предлог је да се врши континуирана обука и разговор са мигрантима како они треба да се понашају унашем граду" истиче Владан ВАСИЋ, градоначелник Пирота.

У мигрантском центру "4.километар", тренутно бораве 177 миграната. У питању су мушкарци, самци, претежно из Авганистана.

Коментара: 0


#   Пирот   протест   насиље   мигранти   таксисти
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима