Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest taksista ispred migrantskog centra u Pirotu, zbog napada na koleginicu

rssBookmark and Share

Pirot 28.11.2019. RTS, Južna Srbija Info

Zbog napada migranata na njihovu koleginicu, pirotski taksisti već drugi dan protestuju ispred migrantskog centra "4. kilometar". Njima se danas pridružila i grupa građana nezadovoljna ponašanjem migranata u gradu.

Foto: RTS
Foto: RTS

Petnaestominutnim zvukom automobilskih sirena, pirotski taksisti su i danas izrazili protest, zbog ponašanja migranata, smeštenih u migrantskom centru "4,kilometar".

"Ja se iskreno plašim za svoju bezbednost. U marketima prave problem, u radnjama šamaraju radnice, kradu svašta, ne sme niko d aim se suprotstavi" kaže Marija Milojković.

"Naši zahtevi su da se zatvore ovi što su u kampu, da im je izlazak do deset sati ili manje da ne bi ugrožavali nas ostale kolege ili poštene građane" ističe Milan Tošić, taksista.

Ovim povodom, oglasio se i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, koji je apelovao na piroćance da ne reaguju impulsivno, ističući da nema mesta panic ii da ne treba širiti ksenofobiju.

"Naš predlog je da Komeserijat za izbeglice strožije pušta migrante u grad. Naš predlog je da MUP poveća nivo angažovanosti oko vođenja računa, da tako kažem, o redu i miru u gradu i naš predlog je da se vrši kontinuirana obuka i razgovor sa migrantima kako oni treba da se ponašaju unašem gradu" ističe Vladan VASIĆ, gradonačelnik Pirota.

U migrantskom centru "4.kilometar", trenutno borave 177 migranata. U pitanju su muškarci, samci, pretežno iz Avganistana.

Komentara: 0


#   Pirot   protest   nasilje   migranti   taksisti
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima