Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест у Грделици због градње хидроелектране

rssBookmark and Share

Лесковац 30.01.2014. извор: ЈугМедиа

Неколико десетина мештана Грделице тражило је данас на протесту заустављање градње хидроелектране на Рупској реци и смену директора ЈКП „Грделица“ Станише Петровића.

Грделица, протест ф:ЈугМедиа
Грделица, протест ф:ЈугМедиа

„Због градилишта на хидроелектрани по два дана, без најава, остајемо без воде за пиће, а од директора тражимо оставку јер није пријавио нелегално градилиште“, каже за Југмедиу Радомир Ђокић, који је до недавно био члан Управног одбора овог комуналног предузећа.

Грделичани су протестовали испред седишта ЈКП „Гредлица“ и захтевали пријем код директора, који се, као ни медијима, није јављао.

Хидроелектрана од 1,3 мегавата гради се од прошлог лета испод изворишта чисте Рупске реке,  у којој успева црвена пастрмка и која пуни резервоаре грделичког водовода у Козару.

Власник електране је лесковачки бизнисмем Бранислав Бане Пешић који је раније изјавио Југмедии да има све неопходне локалне и републичке дозволе за ову инвестицију од 2.5 милиона динара.

Ђокић међутим тврди да се нигде у Србији не граде електране изнад резервоара за воду.

„Бојимо се да не доживимо судбину Ужичана, тим пре што имамо сазнања да се припрема градња још једне електране на Рупској реци“, вели овај Грделичанин.

Станиша Петровић је недавно рекао Југмедии да до несташице воде у Грделици долази због замућења у резервоараима од по 500 кубика, у периодима када пада киша.


#   Лесковац   хидроелектрана   Грделица   Станиша Петровић   без воде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима