Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest u Grdelici zbog gradnje hidroelektrane

rssBookmark and Share

Leskovac 30.01.2014. izvor: JugMedia

Nekoliko desetina meštana Grdelice tražilo je danas na protestu zaustavljanje gradnje hidroelektrane na Rupskoj reci i smenu direktora JKP „Grdelica“ Staniše Petrovića.

Grdelica, protest f:JugMedia
Grdelica, protest f:JugMedia

„Zbog gradilišta na hidroelektrani po dva dana, bez najava, ostajemo bez vode za piće, a od direktora tražimo ostavku jer nije prijavio nelegalno gradilište“, kaže za Jugmediu Radomir Đokić, koji je do nedavno bio član Upravnog odbora ovog komunalnog preduzeća.

Grdeličani su protestovali ispred sedišta JKP „Gredlica“ i zahtevali prijem kod direktora, koji se, kao ni medijima, nije javljao.

Hidroelektrana od 1,3 megavata gradi se od prošlog leta ispod izvorišta čiste Rupske reke,  u kojoj uspeva crvena pastrmka i koja puni rezervoare grdeličkog vodovoda u Kozaru.

Vlasnik elektrane je leskovački biznismem Branislav Bane Pešić koji je ranije izjavio Jugmedii da ima sve neophodne lokalne i republičke dozvole za ovu investiciju od 2.5 miliona dinara.

Đokić međutim tvrdi da se nigde u Srbiji ne grade elektrane iznad rezervoara za vodu.

„Bojimo se da ne doživimo sudbinu Užičana, tim pre što imamo saznanja da se priprema gradnja još jedne elektrane na Rupskoj reci“, veli ovaj Grdeličanin.

Staniša Petrović je nedavno rekao Jugmedii da do nestašice vode u Grdelici dolazi zbog zamućenja u rezervoaraima od po 500 kubika, u periodima kada pada kiša.


#   Leskovac   hidroelektrana   Grdelica   Staniša Petrović   bez vode
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima