Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прве пахуље снега тек у децембру

rssBookmark and Share

12.11.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да је врло мала вероватноћа да у нижим пределима буде снега до краја новембра и да се може очекивати само у вишим планинским пределима. По свој прилици, додаје, први снег ће бити тек у децембру.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Недељко Тодоровић је у Дневнику РТС-а изјавио да ће после данашњег поподневног разведравања, наредна два, три дана бити више сунца и топлије време за 2-3 степена.

"У јутарњим сатима магла, у источној Србији облаци, а температура би била у Србији између 14 и 17 степени. Има наговештаја да би од среде и четвртка опет уследио пад температуре, наоблачење, киша, снег евентуално само у вишим планинским пределима", наводи Тодоровић.

Температура је претходних дана, додаје, углавном око просека или степен, два изнад.

"Зима мало топлија, снег се може очекивати у децембру"

Што се тиче предстојеће зима, Тодоровић каже да би зима била нешто мало топлија од вишедеценијског просека, за степен, два изнад тога.

Очекује да би у сваком од зимских месеци била бар по једна епизода у трајању од седам до десет дана хладног времена са кишом и снегом, кога ће највероватније бити мало више него претходних година.

"Врло је мала вероватноћа да у нижим пределима буде снега до краја новембра. То може да се деси само у вишим планинским пределима. Има наговештаја да у последња два, три дана новембра у источној Србији буде снега, али то није извесно. По свој прилици, први снег ћемо видети тек у децембру", закључује Тодоровић.


#   снег   зима   РХМЗ   временска прогноза   Недељко Тодоровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима