Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници Јумка настављају са протестима

rssBookmark and Share

Врање 16.05.2014. Танјуг

Радници Јумка јуче су блокирали аутопут Ниш-Скопље код места Суви Дол на пар сати, и најавили да ће и данас наставити блокаду, све док не дође до састанка са челним људима владе Србије

Радници Јумка настављају са протестима

Снежана Величковић из Асоцијације слободних и независних синдиката изјавила је нда су се радници данас повукли са аутопута због ванредне ситуације, али да ће наставити са блокадама док не дође до састанка са премијером Александром Вучићем и министром привреде Душаном Вујовићем.


Око 1.700 радника компаније Јумко штрајкује од половине јануара ове године, а 12. фебруара код Врања су блокирали пут ка Македонији, да би након више сати прихватили да се повуку када је на лице места стигао вршилац функције министра привреде Игор Мировић, који је разговарао са учесницима протеста.


Радници су штрајк прекинули 17. априла након обећања републицких органа да ће се о њиховим захтевима одлучивати након формирања владе. Оверене су им здравствене књижице и свима је уплаћено по пет хиљада динара. Свим радницима који одлазе у пензију обећано је повезивање радног стажа.


Протест је настављен 13. маја једнодевном блокадом царинске испоставе Врање, да би данас два сата блокирали и аутопут Ниш-Скопље код места Суви Дол, као ишто су то чинили и 12. фебруара.


Уговорне обавезе Јумка према домаћим и страним партнерима износе око 400 милиона динара.


#   Врање   Јумко   протест   блокада   Игор Мировић   Снежана Величковић   Суви Дол
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима