Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici Jumka nastavljaju sa protestima

rssBookmark and Share

Vranje 16.05.2014. Tanjug

Radnici Jumka juče su blokirali autoput Niš-Skoplje kod mesta Suvi Dol na par sati, i najavili da će i danas nastaviti blokadu, sve dok ne dođe do sastanka sa čelnim ljudima vlade Srbije

Radnici Jumka nastavljaju sa protestima

Snežana Veličković iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata izjavila je nda su se radnici danas povukli sa autoputa zbog vanredne situacije, ali da će nastaviti sa blokadama dok ne dođe do sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom privrede Dušanom Vujovićem.


Oko 1.700 radnika kompanije Jumko štrajkuje od polovine januara ove godine, a 12. februara kod Vranja su blokirali put ka Makedoniji, da bi nakon više sati prihvatili da se povuku kada je na lice mesta stigao vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović, koji je razgovarao sa učesnicima protesta.


Radnici su štrajk prekinuli 17. aprila nakon obećanja republickih organa da će se o njihovim zahtevima odlučivati nakon formiranja vlade. Overene su im zdravstvene knjižice i svima je uplaćeno po pet hiljada dinara. Svim radnicima koji odlaze u penziju obećano je povezivanje radnog staža.


Protest je nastavljen 13. maja jednodevnom blokadom carinske ispostave Vranje, da bi danas dva sata blokirali i autoput Niš-Skoplje kod mesta Suvi Dol, kao išto su to činili i 12. februara.


Ugovorne obaveze Jumka prema domaćim i stranim partnerima iznose oko 400 miliona dinara.


#   Vranje   Jumko   protest   blokada   Igor Mirović   Snežana Veličković   Suvi Dol
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima