Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руска страна поставила новог кодиректора Српско-руског хуманитарног центра

rssBookmark and Share

Ниш 07.11.2019. Јужна Србија Инфо

Андреј Манченков, досадашњи заменик начелника Националног центра за управљање у кризним ситуацијама Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, нови је кодиректор Руско-српског хуманитарног центра.

Руска страна поставила новог кодиректора Српско-руског хуманитарног центра

Нови кодиректор РСХЦ-а представљен је данас на пријему код заменика градоначелника Ниша проф.др Милоша Банђура у Градској кући, а том састанку присуствовао је начелник Департмана за међународну сарадњу руског Министарства за ванредне ситуације Владимир Салавјов.

Манченков је истакао да постоји „чврста увереност“ руске стране у даљи успешан рад РСХЦ-а и у увођење нових елемената у раду центра.

„На мом представљању у Министарству унутрашњих послова у Београду и амбасади Руске Федерације видело се позитивно расположење. Било је много комплимената за све што је центар урадио до сада“, изјавио је Манченков.

Салавјов је овом приликом казао да се Руско-срспки хуманитарни центар разликује од многих министарстава и установа управо по томе што се бави спасавањем и безбедношћу људи без обзира на политичке погледе и боју коже.

„Сматрамо да центар има велику перспективу у будућности јер је његов основни циљ да спасава и штити људе, не само на подручју града Ниша већ свуда где је то потребно“, изјавио је Салавјов.

Он је додао да има симболике у представљању новог кодиректора центра 7. новембра, јер су на данашњи дан пре 75 година америчке снаге у Нишу бомбардовале колону совјетских војника који су ту дошли како би град ослободили од немачких окупатора.

Делегације представника РСХЦ и Града Ниша положиле су после пријема венце на споменик погинулим руским пилотима код логора на Црвеном крсту.


#   Ниш   РСХЦ Руски хуманитарни центар   директор   Андреј Манченков
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима