Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руски тенкови за Војску Србије стигли у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 23.05.2021. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас примопредаји тенкова Т-72МС и оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ-2МС из донације Руске Федерације Србији у нишкој касарни „Мија Станимировић".

Руски тенкови за Војску Србије стигли у Ниш

Церемонији су присуствовали и државни секретар, заменик министра одбране Руске Федерације генерал армије Николај Панков и заменик министра одбране генерал-пуковник Александар Фомин, као и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко.
 
- Ради се о донацији Руске Федерације Војсци Републике Србије у вредности од око 75 милиона евра, која се састоји у 30 оклопних транспортера БРДМ-2МС и 30 модернизованих тенкова Т-72 МС, а на основу споразума који су у Сочију договорила два председника Вучић и Путин. Ми смо веома захвални Руској Федерацији, јер је ово значајно појачање за Војску Србије – рекао је министар Стефановић, по завршетку примопредаје.

Он је подсетио  да је у  новембру такође у Нишу приказан први део ове донације - 11 тенкова Т-72 и 10 оклопних транспортера.
 


#   Ниш   Небојша Стефановић   Русија   наоружање   Војска Србије   Касарна Мија Станимировић   Александр Боцан-Харченко   тенк
@nesastefanovic @A_BocanHarcenko @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима