Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ruski tenkovi za Vojsku Srbije stigli u Niš

rssBookmark and Share

Niš 23.05.2021. Južna Srbija Info

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas primopredaji tenkova T-72MS i oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS iz donacije Ruske Federacije Srbiji u niškoj kasarni „Mija Stanimirović".

Ruski tenkovi za Vojsku Srbije stigli u Niš

Ceremoniji su prisustvovali i državni sekretar, zamenik ministra odbrane Ruske Federacije general armije Nikolaj Pankov i zamenik ministra odbrane general-pukovnik Aleksandar Fomin, kao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.
 
- Radi se o donaciji Ruske Federacije Vojsci Republike Srbije u vrednosti od oko 75 miliona evra, koja se sastoji u 30 oklopnih transportera BRDM-2MS i 30 modernizovanih tenkova T-72 MS, a na osnovu sporazuma koji su u Sočiju dogovorila dva predsednika Vučić i Putin. Mi smo veoma zahvalni Ruskoj Federaciji, jer je ovo značajno pojačanje za Vojsku Srbije – rekao je ministar Stefanović, po završetku primopredaje.

On je podsetio  da je u  novembru takođe u Nišu prikazan prvi deo ove donacije - 11 tenkova T-72 i 10 oklopnih transportera.
 


#   Niš   Nebojša Stefanović   Rusija   naoružanje   Vojska Srbije   Kasarna Mija Stanimirović   Aleksandr Bocan-Harčenko   tenk
@nesastefanovic @A_BocanHarcenko @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima