Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сахрањен схи-архимандрит Дионисије духовник манастира Светог Стефана у Липовцу

rssBookmark and Share

Алексинац 06.06.2023. Јужна Србија Инфо

У уторак, 6. јуна 2023. године, у манастиру Светог Стефана у Липовцу служена је Света Архијерејска Литургија, а у наставку и опело новопрестављеном служитељу Божијем, схи-архимандриту Дионисију (Пантелићу), вишедеценијском духовнику ове свете обитељи.

Фото: Епархија нишка
Фото: Епархија нишка

Свештеним евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија. Поред Преосвећене господе Архијереја, на Светој Литургији саслуживали су и протојереј-ставрофор Драги Вешковац, секретар Преосвећеног Епископа Давида, јеромонах Симеон (Гавриловић), настојатељ манастира Светог Николаја Мирликијског у Куршумлији, ђакон Ненад Матић и протођакон Стеван Кричка.

За певницом је појало свештенство и монаштво Епархије нишке, а храм и храмовна порта били су испуњени стотинама верних, који су дошли да се опросте са чувеним и вољеним духовником.

Након завршетка Свете Архијерејске Литургије, у манастирској порти одслужено је и опело новоупокојеном оцу Дионисију. Началствовао је Преосвећени Владика Арсеније, уз саслужење Преосвећеног Владике Давида, као и Његовог Преосвештенства Епископа полошко-кумановског г. Јоакима. Такође, саслуживало је многобројно свештенство и монаштво из више Епархија наше Помесне Цркве.

По завршетку свештеничког опела, тело оца Дионисија положено је у припремљени гроб на манастирском гробљу, на благом узвишењу изнад манастирског храма, где ће чекати Васкрсење мртвих и живот будућега века.

Извор: Православна Епархија нишка


#   Алексинац   In memoriam   Манастир Липовац   Владика Арсеније   Отац Дионисије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима