Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јеленковић сам себе запослио на терет Нишлија

rssBookmark and Share

12.02.2016. Блиц, ЈугМедиа, Јужна Србија Инфо

Предраг Јеленковић, председник одбора за административна питања у Скупштини града Ниша, потписао је самом себи решење о сталном запослењу са платом од 60.000 динара.

Јеленковић сам себе запослио на терет Нишлија

Ово је јуче документовао на седници градске скупштине  заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић.

Јеленковић је доскора радио у Агенцији за приватизацију, као и у Скупштини града као председник административног одбора, али не у сталном радном односу.

Сам тврди да закон није прекршен и да је након што је престао да ради у Агенцији „могао да пређе са паушала у стални радни однос док траје садашњи скупштински сазив“.

“Кад сам Миодрага Петковића из правне службе питао да ли је могуће да самом себи потпишем решење, речено ми је да то може да уради само шеф административног одбора како свим функционерима, тако и самом себи. И мени је то чудно и тотално нелогично”,  каже Јеленковић.

Додаје и да му је било природно да је решење потписао председник Скупштине Миле Илић пошто је у питању скупштинско тело.

Административни одбор има шест чланова и председника, али овим поводом није сазивана седница јер је у питању „техничко питање“.

Док заменик градоначелника наводи да је плата превисока за ту функцију, Јеленковић каже да је она “у складу са свима осталима који се баве сличним комисијама”.

Љубивоје Савковић тврди да је потписивање решења самом себи незаконито и неморално.

“Кад сам добио решење, служби сам дао да се испита колико је законито, а председника Скупштине ми је потврдио да ово није одобрио. Колико се мени чини, осталим комисијама овакве ствари потписује орган Скупштине града”, рекао је Славковић.


#   Миле Илић   Љубивоје Славковић   Предраг Јеленковић   Административни одбор   Миодраг Петковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима